Home / Zanimljivosti / Doručak u hotelima

Doručak u hotelima

Najvažniji obrok za goste
Istražujući po internetu temu hotelskog doručka, naišao sam na mnoge forume i blogove u kojima se raspravlja o doručku. Zanimljivo je da većina ljudi navodi kako inače ne doručkuje, ali kada su u hotelu na odmoru, ili na službenom putu, uredno doručkuju, i to u obilnim količinama. Stoga ponuda doručka u hotelima mora biti raznovrsna i bogata.

Pa evo par mojih prijedloga za koje vjerujem da će svi oni koji možda nisu sigurni što bi točno trebalo ponuditi naći neku dobru ideju, a što je najvažnije, iznio sam svoje viđenje pravog hrvatskog doručka. Nadam se da će barem dio predloženih namirnica naći svoje mjesto na stolu hrvatskih hotela, malih obiteljskih hotela i pansiona i da će vaši gosti na taj način moći i kroz doručak upoznati specifičnosti naše Nove hrvatske kuhinje.

Moje viđenje hotelskog doručka i njegova važnost gostima
Doručak je najvažniji dnevni obrok uopće, pa tako i u hotelima, s obzirom na to da se ujutro organizmu mora osigurati energija, nakon 8-10 sati posta.
Mnogo gostiju ustaje kasno pa im je doručak čak u vrijeme kada se u nekim drugim hotelima poslužuje ručak, zbog toga je potrebna fleksibilnost oko vremena doručkovanja.
Pojedu, prošeću, okupaju se, za ručak pojedu nešto malo, ali im je zato večera ritual.

Što bi hoteli uvijek trebali imati u ponudi
Doručak mora biti bogat i raznolik. Neizostavni su sirevi, među kojima je trenutačno u ponudi svježa ovčja skuta, i to domaća.Treba ponuditi fritaje, voće, voćne salate, žitarice, ali i suho voće. Gosti su oduševljeni kada vide da upravo mi (kuhari) uberemo to voće, smokve, šljive, trešnje, višnje, malo prije nego ga konzumiraju. U ponudi su i domaće marmelade od istoga voća.Razna peciva i domaći kruh. Nemogu vam opisati kako su gosti zadovoljni kada im se ponudi pravi domaći kruh.

Gost bi trebao imati mogućnost da naručiti i neku drugu vrstu kave te da si sam pripremi čaj. Što je ponuda raznovrsnija to je bolji i kvalitetniji doručak.

Što nikako ne bi trebalo nuditi
Trebalo bi izbjegavati manje kvalitetne nareske poput parizera te konzerviranu hranu, prije svega konzervirana jaja. Ne preporučuju se paštete i druge konzerve. Uvijek treba inzistirati na svježim namirnicama te maslinovom ulju.

Doručak u stilu “Nove hrvatske kuhinje”
Hrvatski doručak morao bi obuhvatiti specijalitete po kojima su prepoznatljive sve regije u Lijepoj Našoj, ali bi isto tako svaka regija trebala nuditi svoje specifične proizvode.
Takav doručak u Istri bi trebao obvezno obuhvatiti pršut, sušeni ombolo, sir s tartufima, s maslinama, svježi sir, ovčji, kravlji, te dimljeni, zatim šunku, jogurt. Posebnost bi trebalo biti kozje mlijeko, uz sva druga mlijeka, kao i široka paleta pekarskih proizvoda, konkretno kruh najrazličitijih vrsta: kruh od smokve, s maslinama, sa slanim sardonima, kukuruzni kruh i sl.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sladoled od kajmaka

Da znam, zvuči totalno ludo, no sladoled je mrak. Neobična kombinacija plod je poremećenog  uma …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Doručak u hotelima

by Kristijan time to read: 3 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html