Home / Zanimljivosti / Superbowl — američki nogomet, chips i… pileći batci !?

Superbowl — američki nogomet, chips i… pileći batci !?

Prvi naslov prvaka NFL-a, profesionalne lige američkog nogometa, New Orleans Saintsi su osvojili kombinacijom agresivne napadačke igre i zaista fanatične obrane protiv napada moje inaće najdraže NFL momčadi Indianapolis Coltsa, predvođene najboljim ‘quarterbackom’ NFL-a Paytonom Manningom.

Osvajanjem naslova prvaka, završena je rekordna sezona za klub koji je dugo bio “sprdačina” u NFL-u, a uspjeh je došao četiri i pol godine nakon što je uragan Katrina devastirao New Orleans i stadion Saintsa — Louisiana Superdome.
Ove sezone je New Orleans u regularnom dijelu sezone imao skor 13-0, da bi nakon što je osigurao play-off izgubio posljednje tri utakmice i završio s 13-3. Sezonu su završili kao najefikasnija momčad lige. U doigravanju su svladali Arizona Cardinalse i Minnesota Vikingse, na putu do Super Bowla.

My favorite team in the whole wide world .. .. .
Indianapolis Coltsi su završili sezonu sa 16 pobjeda i tri poraza, ne uspjevši osvojiti svoj treći Super Bowl naslov, koji bi im bio drugi u četiri godine. Indianapolis je imao niz od 14 pobjeda u sezoni (!!!), prije nego je izgubio posljednje dvije utakmice (:-), odmarajući najbolje igrače. Coltsi su u play-offu eliminirali Baltimore Ravense s rezultatom 20-3, i New York Jetse s 30-17.

Statistika ….
44. Super Bowl odigran je na Sun Life stadionu u Miamiju, pred 76.500 gledatelja. Karte za sportski događaj godine prodavane su po paprenoj cijeni od nekoliko tisuća dolara. Pred TV ekranima je, prema procjenama, utakmicu pratilo više od 100 milijuna Amerikanaca, čime je nadmašen prošlogodišnji rekord od 98,5 milijuna gledatelja. Također se očekuje i rušenje rekorda gledatelja u svijetu, koji je 2009. bio procijenjen na gotovo 151 milijuna. Bilo bi zanimljivo procijenu koliko je ljudi gledalo finale Superbowla u Hrvatskoj.

Food & Chiken wings …
Kako prenosi HINA, prema procjenama NFL-a, 21,5 milijun Amerikanaca je kod kuće organiziralo ‘Super Bowl partyje’, na kojima je, prema Nacionalnom vijeću proizvođača peradi pojedeno 1,2 milijarde pilećih krila i 14.500 tona čipsa, koji inaće sačinjavaju tradicionalni Superbowl menu. Po konzumaciji hrane i pića u jednom danu, SuperBowl zaostaje samo za američkim nacionalnim blagdanom “Thanksgivingom” – Danom zahvalnosti.

After party anybody…?
Nažalost zabave poslije SuperBowla nema, jer rijetki su ti koji putpuno trijezno i bez mamurluka dočekaju jutro.
U jučerašnjom razgovoru sa jednim svojim američkim kolegom chefom saznao sam da je veoma popularan doručak protiv mamurluka ” Delicious and incredibly dangerous… the leftover chicken wing omelet!”

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sladoled od kajmaka

Da znam, zvuči totalno ludo, no sladoled je mrak. Neobična kombinacija plod je poremećenog  uma …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Superbowl — američki nogomet, chips i… pileći batci !?

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html