Home / Razmišljanja / Siječanj

Siječanj

Ovaj mjesec nisam imao baš previše vremena pa se nisam mogao prepustiti pisanju bloga. Uz to siječanj je je mjesec kojega nikako ne volim. Tmuran, depresivan i jako hladan (ove godine i nije tako strašno) mjesec nije nešto čemu se veselim. No svemu dođe kraj pa tako i njemu.

Početkom mjeseca započeo sam sa izradom projekta “Sezonski jelovnik” o kojemu sam nešto pisao u prošlom blogu. Uglavnom, da se ne ponavljam radi se o jelovniku sa normativnim tablicama i izračunom cijena. Radim na njemu kada god imam nešto slobodnoga vremena, tako da iako sam planirao završiti do kraja siječnja veći dio posla, nažalost nisam uspio. Odlučio sam zato podijeliti projekt na tri faze. Do kraja tjedna bi trebala prva od tri faze biti u funkciji. No o tome ću Vas uskoro obavijestiti putem bloga.

Ove godine održan je Bocuse’d Or najprestižnije i najteže kulinarsko natjecanje na svijetu, ali ne i za Skandinaviju koja je pomela konkurenciju.  Norvežani su bili treći iako su 2009. bili prvi,  Šveđani su bili drugi isto kao i 2001. godine dok je prvo mjesto pripalo chefu Rasmusu Kofoed iz Danske. Čestitke chefu Rasmusu i Danskoj kojoj je ovo prva pobjeda na kulinarskoj olimpijadi.

Na Oliverov savjet sam malo promijenio dizajn bloga, nije nešto posebno atraktivno, ali je zato preglednije.

U sezoni : korijenasto povrće, smrčki, zimski citrusi, češnjak, jabuke, zimske kruške….

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Najteži odlazak

Nakon prekrasnih šest mjeseci rada na definitivno najboljem i najljepšem radnom mjestu na kojem sam …

2 komentara

  1. svida mi se ovo puno vise nego ono prije. preglednije i cisce je, djeluje kao chef’s blog. ocito su skandinavci u svemu cega se prime zakon! jer u zadnjih 10 godina su skandinavci bili prvi 6 puta na world barista championshipu…

  2. Ma oni su prvi u svemu tako da me to uopće ne čudi.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.

Siječanj

by Kristijan time to read: 1 min
2

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html