Home / Događanja / Gastro posvuduša

Gastro posvuduša

Mislim stvarno, sve se više “motam” po razno raznim gastro sajmovima i izložbama da mi se već polako čini da sam postao ovisan o njima. Jednostavno si ne mogu pomoći, čim čujem gastro i sajam u istoj rečenici odmah moram biti tamo. Ove godine započeo sam “motanje” prvo u Zagrebu.

Zagreb
Prošli mjesec u zgradi MSU-a održao se četvrti po redu Zagreb Wine Gourmet festival. Tijekom dva dana koliko se festival održava predstavilo se veliki broj kako domaćih tako i stranih vinara. No osim uvijek zanimljivih vina bilo je tu vrhunskih chefova poput brazilskoga chefa Felipea Bronze iz proslavljenoga restorana Oro. Bila su tu još razna predavanja, nisam bio na njima tako da ne znam previše o čemu se točno radilo i kakva im je bila posjećenost. Kada smo već kod posjećenosti moram reći da je gužva na ZWG festivalu bila jednostavno nepodnošljiva i da organizatori moraju puno toga pa čak i lokaciju promijeniti do sljedećega ZWG festivala.
Svoje motanje nastavio sam kratkim posjetom gradu Splitu.

Split
Sajam GAST održava se u Splitu od 02. – 06. ožujka. Tko nije bio ne zna što propušta. Ako volite i radite u ugostiteljstvu onda je ovo sajam na kojemu morate biti, pa makar i na jedan dan. Nema čega nema, stvarno dalo bi se napisati par stranica samo o zanimljivim ljudima koje sam tamo upoznao. Izdvojio bih Dionizijanu i Cocktail show koji je bio super.

Pišući ovaj post shvatio sam da razlog mojih posjeta svim tim gastro sajmovima su upravo ljudi s kojima imate priliku steći nova prijateljstva i nova poznanstva, a to je i najbitnije, zar ne. Uglavnom ako ste propustili koji od ovi sajmova, ne brinite uskoro stiže Dalmacija Wine Expo koji će se održati od 29. – 30. travnja u Makarskoj.

Zagreb
Nije event, ali je vrijedno spomenuti da se trenutno u Zagrebu održava drugi po redu tjedan restoran, odnosno dva tjedna. (što je sljedeće, mjesec restorana?) Koliko je to dobro, procijenite sami. Recenzije ponekih restorana možete pronaći na blogu “Bez Rezervacije” kolege blogera.
Off topic : Dao sam si truda i napisao recepte za V-Day jelovnik koje možete pronaći ovdje.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Academia Danica

Nakon što sam teškog srca napustio Sherry’s o čemu sam pisao u prošlom blog postu …

4 komentara

  1. ne biti u toku znači ne razvijati se. stoga gg

    ajd samo promijeni zadnje slove moga bloga iz a u e, hvala

  2. i da, semifreddo uskoro ide u realizaciju 🙂 samo mi napisi gdje nabaviti maltodekstrin?

  3. Inaće se koristi tapioca maltodekstrin kojega kod nas nažalost nema, ja svoga kupujem preko prijatelja u Londonu. Ako nemaš nikoga vani (EU ili USA) da ti ga pošalje probaj onda sa ovim nije tapioca nego corn strach (kukuruzni škrob) ali bi trebao raditi isti posao.

  4. Ovdje imaš slike kako treba raditi sa maltodekstrinom. Sve ti je isto kao i sa smjesom od meda i mentola samo se ovdje radi o nuteli.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Gastro posvuduša

by Kristijan time to read: 2 min
4

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html