Home / Isprobano / I Bourdain ima svoj app

I Bourdain ima svoj app

U potrazi za terminom emitiranja Bourdainove epizode o hrvatskoj naletio sam na zanimljivu činjenicu da Bourdain zapravo ima potpuno novu emisiju naziva “The Layover” koja btw ima i svoj iPad app. Inače nisam baš neki fan njega i njegovih emisija no kao veliki ljubitelj hrane i tehnologije nisam mogao propustiti priliku da malo proanaliziram o čemu se tu zapravo radi.

U osnovi radi se turističkoj aplikaciji namijenjenoj pogađate, turistima. No nažalost, aplikacija sama po sebi ima jednostavno previše nedostataka. Naime, “The Layover” za razliku od odličnog TripAdvisora ima samo gradove koje je Bourdain posjetio. Ok nije ni to loše, e pa je. Naime u tim gradovima možete pronaći recenzije samo onih mjesta u kojima je Bourdain osobno spavao i jeo. Šteta jer ako niste stvarno, ali ono stvarno zaljubljenik u lik i djelo Tony Bourdaina ovaj app vam i neće biti baš od neke koristi. Sorry Tony ali nažalost je tako.

No ukoliko ste hardcore Bourdain fanboy onda evo par zanimljivih informacija vezanih uz app. Vlasnik/autor ove aplikacije je Travel Channel koji je i ujedno producent istoimene emisije. Aplikacija sadrži informacije o gradovima, Bourdainove  “dos and don’ts” savjete, kao i mogućnost slaganja vlastitog “Bourdain-inspired” plana putovanja koji je na neki način možete povezati i s vašim Foursquare računom iako btw time ne ostvarujete nikakve popuste niti nešto posebno ne dobijete.

Šteta. Jer tu je itekako moglo biti odlične suradnje između restorana i Travel Channela. Primjerice tu su restorani mogli ponuditi za jela koje je sam Bourdain jeo uz naravno prihvatljivu cijenu.  Ili primjerice da hoteli ponude određene popuste ili neke male nagrade poput Wellness za dvoje ako primjerice “potrefite” sobu u kojoj je sam Tony odsjeo i sl. Ne znam što reći za kraj ili kakav zaključak izvesti, jer ne želim da ovo bude “pljuvački” post, no ne mogu reći da mi je nešto dobro kada jednostavno to nije.

Stoga nema zaključka i nema preporuke, s obzirom da app nije skup, košta svega 2$ što nije puno, pozivam vas da ga isprobate i donesete vlastiti zaključak. Meni osobno što se tiče turističkih aplikacija TripAdvisor plus Foursquare i dalje dobitna kombinacija.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Giblors odjeća

Inače sam veliki  ljubitelj Tibard kuharske odjeće. Sjećam se svoje prve uniforme kupljene još davne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

I Bourdain ima svoj app

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html