Home / Knjige / The Better Bacon Book

The Better Bacon Book

Nedavno je Apple predstavio novi iPad. Nisam Apple fanboy no s obzirom kako mi je iPad genijalni i najdraži gadget za čitanje e-knjiga, znam smijte se slobodno ali ja ga najviše koristim samo zu funkciju, bacio sam se na pretraživanje interneta u potrazi, naravno za cijenom i datumom dolaska na naša i od Boga zaboravljena područja. Čudni su putevi Božji, ali još su bizarniji oni chefovski. Naime tragajući za informacijama o iPadu “naletio” sam sasvim slučajno na jednu opako dobru knjigu.

Što je tu čudno? Pa gledaj, kada tražiš info o gadgetima ne nadaš se, barem ne tako često, da ćeš naletjeti na e-knjigu koja će te toliko oduševiti svojim konceptom i idejom koliko i sa sadržajem. “The Better Bacon Book” je epic win, must have ili po naški e-knjiga koju svaki pravi zaljubljenik poput mene 🙂 u špek (slaninu) mora imati. Naravno, pod uvjetom da ima iPad.

 

Ovo je još jedna “DIY” (do it yourself) e-knjiga koja sadrži oko 20 totalno cool video zapisa. Počevši od toga kako od svježeg svinjskog mesa napraviti vlastitu slaninu, preko posebno interesantnog videa o tome kako napraviti vlastitu dimilicu od kante za smeće pa sve do zanimljivih interaktivnih recepata sa slaninom. The Better Bacon Book također sadrži recepte i fantastične kulinarske ideje iz vrhunskih američkih restorana i barova, pa ako ste ikada htjeli probati Crème Brulée od slanine ili namaz od slanine ovdje će te naći detaljne upute i savjete.
Također jedna od zanimljivosti je tzv “image hotspots” koji vam omogućuje da u određenim dijelovima video recepta zumirate do najsitnijih usto i najzanimljivijih dijelova. Opako korisno 😉

Autor ove e-knjige je proslavljeni američki majstor mesar Tom Mylan koji je ujedno i suvlasnik mesnice “The Meat Hook” koja se drži filozofije kupovanja mesa isključivo iz lokalne domaće proizvodnje. Ujedno je i jedan od da se tako izrazim “glavnih likova” o ovoj modernoj “bajci” o slanini 🙂 Nešto su nam se mesari raspisali u zadnje vrijeme. Neka, to je odlično, samo neka tako nastave.

Kao što sam već ranije spomenuo “The Better Bacon Book” je isključivo dostupna sa za iPad, te nažalost nema verzije za tablete bazirane na android platformi. Cijena je smiješno niska, u trenutku pisanja ovog posta samo 4,99 $. Bagatela. Da se radi o tiskanom izdanju cijena na Amazonu bila bi sigurno pet puta veća.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Modernist Cuisine

Ako ste kojim slučajem pročitali blog post o molekularnoj gastronomiji kojega sam napisao za kolegu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

The Better Bacon Book

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html