Home / Isprobano / Isprobano : Gefu brener

Isprobano : Gefu brener

Ni sam ne znam zašto, ali to je jedan od prvih gadgeta koje sam si nabavio. Ne koristim ga često poput recimo kuhinjskog termometra ili otvarača za boce (gemišt se piti mora), ali kada ga zatrebam on svoj posao odlično odradi.  To mi se sviđa, jer te igračke, ti mali, ali nama chefovima dragi gadgeti koštaju puno kuna i naravno želimo da rade od prve i da rade kako se spada.

Ovo mi je treći brener kojeg posjedujem. I moram priznati da sam nakon godinu dana korištenja jako zadovoljan sa njime. Naime prethodna dva koja sam imao bila su ok, ne mogu reći ništa loše o njima. Radili su svoj posao, ali problema je nažalost bilo, kao i kvarova čiji bi popravak koštao više od novoga brenera. Za ovaj specifični model odlučio sam se na preporuku Milene iz dućana “Sol i papar”. Moram priznati da Milena ima izuzetno dobar ukus što se tiče tih stvari pa ako ste u nedoumici slobodno ju upitajte za savjet.

2013-01-30 00.52.41

Sam brener je lagan i super ugodan za držanje u ruci. Dođe skoro ka da držite fen. Za one koji prvi put kupuju brener nemojte se čudit kad ga raspakirate da ne radi. Naime potrebno je prvo kupiti plin te ga napuniti. Znam da je malo čudno što vam ovo pričam, ali vjerujte da ima ljudi, posebno mladih kuhara koji nisu time upoznati pa se onda čude ka pura dreku i cmizdre zašto im brener ne radi lol.

Samo punjenje je jednostavno. Plin kupite na kiosku Tiska i utisnete u utor za punjenje koji se nalazi na dnu brenera. Pazite da vam plin ne uhvati prste jer je super hladan.Sam brener dolazi sa stalkom. Sačuvajte ga, jer jako dobro dođe. Jedna od cool stvari je regulacija jačine plina (na slici ispod) koja se nalazi na bočnoj strani brenera,  kao i blokada za stalni rad. Odlična stvar ako imate primjerice veliki komad mesa za karamelizirati a da pritom ne morate konstatno držati palac na starteru.

2013-01-30 00.53.23

Prva pomisao na korištenje brenera u kuhinje je najčešće poznati francuski desert crème brûlée. Istina crème brûlée je cool, ali ako si date truda i malo bolje proguglate naći ćete sve i svakakve zanimljive ideje kojima se kasnije možete igrati i usavršavati znanje rada sa brenerom.

Specifikacije uređaja možete pronaći ovdje.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Giblors odjeća

Inače sam veliki  ljubitelj Tibard kuharske odjeće. Sjećam se svoje prve uniforme kupljene još davne …

2 komentara

  1. Da li si ga negdje kod nas nabavio ili je narucen izvana? Meni bi bas dobro dosao za ve par recepata ukljucujuci i creme brule i nikak da si ga priustim 🙂

  2. Dućan Sol i papar u vlaškoj u Zagrebu. Plin za njega možeš kupiti na kiosku, samo traži plin za upaljaće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Isprobano : Gefu brener

by Kristijan time to read: 2 min
2

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html