Home / Isprobano / Kuharska odjeća : Tibard uniforma

Kuharska odjeća : Tibard uniforma

Kuharska uniforma je jedna od najvažnijih stvari koju svaki kuhar, bez obzira bio on priučeni kuhar ili profesionalac, koji radi u kuhinji mora posjedovati. Osobno, ja ih imam trenutno sedam komada, za svaki dan po jednu. Iznenadili bi ste se kada bih vam rekao da sam do sada samo u inozemstvu sreo kuhare s vlastitim uniformama. U mom dosadašnjem iskustvu ili ih kuhar uopće nema ili koristi one koje im je restoran/hotel kupio. Ova zadnja opcija je ok, jer bolje imati bilo kakvu uniformu nego ništa.

No s obzirom na to da uniforme nisu uopće skupe svakako predlažem nabavku vlastite.

Ja ih planiram tijekom ove godine nabaviti još. Barem pet novih. Isprobao sam par različitih proizvođača tijekom karijere i moram reći da se najbolje osjećam u uniformama koje je izradio britanski proizvođač Tibard. Pogotovo ovaj model.  Jednostavno je ugodna i zahvaljujući “Coolmax Active” mrežici odlična je za rad u vrlo toplim uvjetima.

Slika zaslona iz 2013-02-07 07:40:30

Idealna je ako radite na sezoni, za špaherom dok vani sunce prži na +40º, a klime nema ili je gazda preškrt da ju kupi. Naravno ako ste u nekoj prćiji koja ima kuhinju dva s dva, onda sam samo, zaboravite što sam napisao, tada vam samo  Bog može pomoći. No za rad u kuhinji prosječne veličine je stvarno fantastična.

Tibard nudi cijeli asortiman za kuhare, pregače, kape, hlače. Hlače su pouzdane, čvrste i neće se tako lako podrapati, a dodatni bonus je da dolaze u više boja i oblika, poput meni dragih na kvadratiće. Sjećam se jednoga kuhara iz Splita koji je radio u mojoj kuhinji ove godine da je na svoj prvi radni dan, dan kada se stječu prvi dojmovi, u kuhinju ušao u crvenoj sportskoj trenirci, lol.  Toliko o profesionalnosti.

Prije sam volio nositi crne uniforme, pristaju mi uz ten, no sada više ne. Ne znam što se dogodilo, ali bila boja je sada za mene jedina opcija. No pregače zato obožavam u crnoj boji.Volim pregače koje idu preko vrata, poput ove. Jednostavno pružaju više zaštite od mrlja za uniformu. Manje se vide kada su prljave, lakše se peru, a i sama kombinacija bijele uniforme i crne pregače mi je epic win. Koliko sam čuo čak se i lako peglaju, no da budem iskren ne bih znao jer hvala lijepa, ali ja ne peglam.
Kao što sam ranije spomenuo, postoje različiti proizvođači i to što se meni Tibard svidio ne znači  da će se i vama dopasti. Predlažem da se sljedeći put kada ste u Zagrebu prošetate do dućana “Living Colour “ u Vlaškoj 78 i popričate s Karmen ili Dadom koji su vlasnici i vidite što vama najbolje pristaje.

Samo da napomenem jednu stvar. Ovo nije reklama za nikoga, jer ovaj blog nikada neće biti sponzoriran od ničije strane, osim moje osobno. No ne mogu pisati o proizvodu koji se pokazao odličnim bez da ne spomenem ljude i trgovinu koji su mi taj proizvod preporučili i s njime me pobliže upoznali.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Patka vol1

Sjećam se još dok sam radio u restoranu Mirna u Samoboru, tada pod vodstvom dvojice …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Kuharska odjeća : Tibard uniforma

by Kristijan time to read: 3 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html