Home / Isprobano / Microplane ribež

Microplane ribež

Nakon recenzije Gefu brenera na red je stigla i recenzija jednog od najboljih kuhinjskih gadgeta, Microplane ribeža. Microplane je jedna od onih javnosti manje poznatih tvrtki koja radi jednostavno predobre proizvode a da pritom ne morate za to dati većinu svoje teško zarađene plaće. Ok oni koji se bave kulinarstvom njima ime Microplane nije nepoznato, dapače većina njih, poput mene, posjeduje nekoliko njihovih ribeža. Ribež je jedan od najvažnijih kuhinjskih alata. Znate kako se kaže ; “Dobar ribež zlata vrijedi”.  Često se dogodi da kada uđete u novu profesionalnu kuhinju kuhinjski pribor zbog razno raznih ušteda bude lošije kvalitete. Nažalost to uključuje i kuhinjski ribež koji zbog upotrebe manje kvalitetnijeg materija pri izradi često nije dovoljno oštar. A kada ribež nije oštar, on trga i uništava namirnicu.

Naravno, to ne želimo. Želimo da naš ribež preciznim oštrim oštricama izriba namirnicu, poput limunove korice bez da pritom ne uhvati i onaj bijeli gorki dio. Stoga je bitno da si svaki chef priušti barem jedan vrhunski ribež. Upravo tu uskače Microplane. Naime ta tvrtka stvarno ima bogatu ponudu ribeža u raznim veličinama, oblicima, te tipovima oštrice.  Tako da stvarno imate dosta izbora prilikom kupnje. Ne sjećam se više koliko sam točno svoje ribeže platio, no mislim da se cijena kretala između sto pedeset i tristo kuna. Uglavnom, nisu skupi.

img61b

Čuvajte prste prilikom upotrebe, jer su jako oštri. Nažalost nagledao sam se dosta porezotina koje su nastale zbog nepravilnog rukovanja ribežom tako da stvarno pripazite.Isto tako ne preporučujem vam da ih perete u perilici za suđe, kako oštrice ne bi otupile. Najbolje ih je prati ručno, pomoću spužvice u vodi sa dezisanom ili s najobičnijim detergentom. Perite ih tako da spužvicom idete niz oštrice. Nipošto nemojte gurati spužvicu prema oštricama jer ćete tako oštetiti ribež i pritom si izribati spužvicu.

Osobno koristim Microplane “zester” te “grater” i imam samo riječi hvale kojima bih opisao ove ribeže. Svoje sam kupio u dućanu Sol i Papar, no vjerujem da se mogu pronaći i na internetu, eBay i sl stranice. Da ne davim više, ukratko ribeži su prva liga i vrijedi ih imati. Ako imate koji ribež u svojoj kolekciji ostavite komentar ispod posta sa svojim dojmovima. Za više tehničkih informacija o ribežima možete pronaći na službenim stranicama.  Također ako vas zanima možete preuzeti i Microplane prospekt u .pdf formatu ima i tu korisnih informacija.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Giblors odjeća

Inače sam veliki  ljubitelj Tibard kuharske odjeće. Sjećam se svoje prve uniforme kupljene još davne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Microplane ribež

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html