Home / Priča o ... / “Terra the Lemon Ginger” – moj prvi Rooibos

“Terra the Lemon Ginger” – moj prvi Rooibos

Po pitanju čajeva, pogotovo onih s voćnim aromama ili voćnim primjesama sam uvijek skeptičan. Lakše ćete me nagovoriti da popijem pelinkovac čiji okus mi se gadi iznad duše, negoli neki voćni čaj, pogotovo ne onaj iz vrećica. Jednostavno, preferiram zelene i bijele čajeve s povremenim izletom prema crnom “Pai Mu Tan” čaju. Rooibos čajevi su za mene dosada bili jedna velika nepoznanica i rizik za kupiti. Skupi su, a i što s njima ako ne budu valjali. Kupovina rooibos čaja je jedan od onih “što bude biti će” poteza.

“Terra the Lemon Ginger” me privukao zbog meni dragih začina. Đumbir je epic začin, stvarno ne znam nikoga tko ga ne voli. Odličan je u desertima i laganijim jelima, ribi daje finu svježinu, a limunsku travu, komadiće jabuke i cimeta volim još od školskih dana. Lagao bih vam kada bih rekao da me čaj osvojio na prvu. Nije, ali samo zato što mi nisam navikao na takav tip čaja. U sljedećih mjesec dana pio sam čaj jednom na dan. Ne volim pretjerivati s čajem, već u njemu umjereno uživati.

Camera 360

A ovaj čaj je baš idealan za uživanje. Nije sladak, niti gorak. Neutralan je, što mi daje par odličnih ideja što s njime napraviti i u koja ga jela ukomponirati. Umjereno je kiselkast, ali ne previše, već kako bi rekli Zagorci – taman. Đumbir se osjeti baš kako treba, kao i limunska trava. Cimet neprimjetan, vjerojatno zato što je u manjim količinama no osjeti se mirisom, sasvim dovoljno.

Lagan, aromatičan, čaj koji mi fantastično paše uz splendid kekse. Ima prekrasnu tamno narančastu boju i iako zahtijeva određeni period navikavanja, barem je tako bilo u mom slučaju, vrijedi probati. Nažalost, ne znam za niti jedan bar koji ima ovakve čajeve u svojoj ponudi. Ako vi znate za koji bar, ostavite komentar ispod posta.

Rooibos čajevi su me ugodno iznenadili i mogu reći da se kupovina pokazala potpuno ispravnom. Dapače jako sam zadovoljan, čak sam dobio i par odličnih ideja kako ukomponirati ovaj čaj u svoja jela.

images

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Priča o Muštardi, Bermetu Filipec i skromnom bifteku

Zagrebački prsten, odnosno zagrebačka županija je neiscrpan izvor malih turističkih odredišta koji svojim lokalnim šmekom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.

“Terra the Lemon Ginger” – moj prvi Rooibos

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html