Home / Priča o ... / Flower of Taiwan

Flower of Taiwan

Prema definiciji koju sam pronašao na stranici Kuće zelenoga čaja “Oolong Formosa” je negdje na pola puta između crnog i zelenog čaja. Najčešće se proizvodi u Kini i Tajvanu. I moj današnji čaj, odnosno današnji blog post radi se o čaju iz Tajvana. Prikladno s obzirom na to da je danas Dan žena  mislim da je jedan cvjetni post pa premda i o čaju itekako primjeren. Ono što će se damama još svidjeti jest činjenica da zbog pozitivnog utjecaja na metabolizam, ova vrsta čaja poznata je pod nazivom aromatični ubojica masnoća.

Što znači da ga ja sa svojih ionako premalo kila ne bih trebao piti 🙂

Flower of Taiwan je Oolong čaj. Ono što je specifično kod ovog čaja je njegov intenzivan voćni miris. Čak i suhom stanju miris je iznimno intenzivan. Doslovno čim otvorite vrećicu s pakiranjem prvo će što ćete primijetiti je vrlo ugodan ali poznati miris. Radi se marelici.

Uz komadiće marelice, tu su još i pupoljci ruže, razni prirodni cvjetovi, jade pearl te Oolong Formosa. Mogu slobodno reći da je čaj itekako prigodan za ženski dio čitatelja jer osim parfemskog mirisa vrlo je nježnog i ugodnog okusa. Za razliku od zelenih čajeva koji su onako ugodno gorkasti, i koji kod male djece izaziva zgražanje, ovaj čaj djeca će rado piti.

Camera 360

I dok je miris intenzivan toliko da će vam cijela prostorija mirisati po njemu, okus je prava suprotnost. Dapače, sami miris se  u okusu tek suptilno osjeti, rekao bih baš kako i treba. Miriše slatko, ali nije. Slatkoća je jako dobro balansirana. Idealna za popodnevna after work uživanja na terasi okupanoj suncem. Čaj se priprema tako da u tri decilitra zagrijane vode na 80º C stavite jednu čajnu žličicu čaja. Pustite da se tako namače tri minute te zatim procijedite

Camera 360

I kuharske perspektive poslužio bih ovaj čaj uz domaće mašinske kekse. Može i uz praline, pogotovo ako ste čokoladu aromatizirali likerom od naranče ili narančinom koricom. Moj prijedlog je da nemojte ulijevati mlijeko u čaj jer ako ne volite čudne okuse i mirise, neće vam se svidjeti. Ja sam probao radi testa, pa mi se nije svidjelo.

Na kraju moram priznati da mi se čaj jako dopao. Podsjetio me na mladost, na ispijanje voćnih čajeva i papanje čajnih kolutića prije odlaska u školu. Lijepo.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Priča o Muštardi, Bermetu Filipec i skromnom bifteku

Zagrebački prsten, odnosno zagrebačka županija je neiscrpan izvor malih turističkih odredišta koji svojim lokalnim šmekom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Flower of Taiwan

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html