Home / Isprobano / Regeneration – Ayurvedski čaj

Regeneration – Ayurvedski čaj

Istraživajući malo po internetu o ayurvedi i samim time ayurvedskim čajevima naišao sam podosta definicija i poprilično kompleksnih objašnjenja. Uglavnom ako sam ja to dobro shvatio Ayurvedski čajevi su pomno odabrani bez kofeinski biljni čajevi koji pomažu u balansiranju vlastite, pazi sad, “dosha”. Što je “dosha“? Fuck me ako znam. Ali to nije ni bitno. Regeneration čaj je moj prvi susret sa ayurvedom, naravno ako isključimo ghee iliti pročišćeni maslac koji naprosto obožavam.

S obzirom na to da volim otkrivati nove okuse posebice nove okuse čajeva, ayurvedski čaj mi zvučao egzotično poput daleke Indije. Ali da budem iskren, ja kada pijem taj čaj i zatvorim oči, ne vidim Indiju 🙁 Iako ima u njemu aroma koje me u kulinarskom pogledu podsjećaju na tu daleku nam egzotičnu zemlju, sve je to, kako da kažem, dosta mediteranski. Nemojte me krivo razumjeti, ja i dalje smatram da je čaj odličan.

Naime u okusu prevladava đumbir s finim citrusnim notama. Kao što znate ja đumbir, a posebno citruse obožavam. U mirisu osjeti se nešto poznato. U mirisu se da raspoznati jabuka i cimet. Ništa prenapadno, nego baš onako kako treba, u umjerenim količinama. Boja me iznenadila. Naime očekivao sam da mu boja bude poput crnih čajeva koje inače pijem, onako tamna i mračna, ali zapravo čaj je lijepe tamno zlatne boje. Zlatnu boju vjerojatno dobiva od đumbira i citrusa dok mu cimet daje tamniji ali oku ugodan ton. moram priznati da je to stvarno ugodno iznenađenje.

Čaj se kuha tako da se pusti da voda zavrije na 100º C nakon čega se prelije preko čajne žličice čaja. Pusti se da odstoji točno pet minuta te se nakon toga procijedi. Čaj košta oko dvadesetak kuna što nije tako strašno i po mome mišljenju opravdava svoju cijenu. Iako ne baca na Indijsku kuhinju prepunu začina i mirisa, ovaj čaj je definitivno odličan i mogao bih ga slobodno preporučiti svima koji vole oštre, ali nepcu ugodne tonove đumbira i citrusa.

Meni osobno je ovaj čaj dao poticaj da i dalje nastavim istraživat okuse Ayurvede i to ne samo u pogledu čajeva ili medicine, već i pogledu principa ayurvedske kuhinje.Svakako ću i dalje nastaviti s isprobavanjem ayurvedskih čajeva,Sljedeći ayurvedski čaj kojeg planiram isprobati svakako će biti Terra the Tulsi Orange Ginger.

ayurvedski-regeneration

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Patka vol1

Sjećam se još dok sam radio u restoranu Mirna u Samoboru, tada pod vodstvom dvojice …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Regeneration – Ayurvedski čaj

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html