Home / Zanimljivosti / Casa Lavanda

Casa Lavanda

Malo koji projekt me do sada tako oduševio u pogledu ugostiteljstva i turizma kao što je to projekt hotela Casa Lavanda koji bi trebao biti otvoren u lipnju sljedeće godine. Bila je nedavno lijepa i opširna reportaža u Like magazinu. Ali za sve vas koji niste uspjeli pročitati novi broj Like magazina, koji izlazi u sklopu Jutarnjeg lista nedjeljom ukratko ću opisati o čemu se tu radi. Naime Casa Lavanda biti će hotel s četiri zvijezde smješten u malom mjestu Višnjan u našem prekrasnom poluotoku Istri. Imat će 104 sobe te masivan wellness s unutarnjim i vanjskim bazenima. Sadržavat će dva restorana, te Piano bar.

rsz_1imag0670

Hotel će biti sagrađen poput građevina kakve su se gradile prije stotinjak godina, i prema slikama trebao bi izgledati po mome mišljenju opako dobro. Investitor je gospodin Damir Jelić, osoba kojoj se apsolutno divim jer je ovakav projekt apsolutno vrijedan divljenja. Također sam mu vrlo zahvalan jer me je izabrao za glavnog chefa kuhinje.

O popratnim sadržajima neću ulaziti, već ću se osvrnuti na ono što je meni najbitnije. A to je kuhinja, Kuhinja kada bude završena trebala biti fenomenalna, potpuno opremljena i za svjetske standarde a kamoli ne hrvatske. Vrsta kuhinje koju ću preferirati jest moderna istarska gastronomija, naravno uz praćenje i prilagođavanje posljednjim svjetskim trendovima. Neki sažetak mog tipa kuhinje bi bio u stilu očekuj poznatu istarsku hranu pripremljenu na moderan avangardni način uz poštovanje istarskog terroira.

Oslanjat ćemo se najviše na naša domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva, s kojima ćemo njegovati ravnopravni partnerski odnos, odnos koji je vani defacto u boljim restoranima standard, dok kod nas to još nije zaživjelo. Još uvijek se na dobavljače gleda kao na potrošnu robu. Nastojat ćemo to promijeniti na bolje. Sam jelovnik će biti kratak, prije svega baziran na inovativnosti, trenutačnoj ponudi namirnica, ali i inspiraciji koja je po meni vrlo bitna.

casa lavanda1

Planiram također za sva jela koja ću imati na jelovnicima ovdje na blogu objavljivati recepte kao i popratne savjete. Na što točno mislim. Pa ako vam se jelo pripremljeno u restoranu svidi, ne vidim razloga zašto ga ne biste doma pokušali napraviti sami. Osobno mrzim kada chefovi skrivaju recepte, jer pazite time se ništa pozitivnoga ne postiže. Bolje je širiti znanje, zar ne. Već sam bio naglasio važnost istarskog terroira u kuhinji. Važno je da se u tanjuru osjeti Istra.

Toliko od mene za sada. Nadam se da sam vam u kratkim crtama uspio opisati barem djelić onoga što će biti kada hotel bude završen. Biti će još slika i informativnoga teksta kada za to ponovo dođe vrijeme.

Kratka napomena odnosno nadopuna originalnom blog postu. Hotel će biti otvoren tek u proljeće 2015. godine.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sladoled od kajmaka

Da znam, zvuči totalno ludo, no sladoled je mrak. Neobična kombinacija plod je poremećenog  uma …

5 komentara

  1. Lijepo ovako izgleda. Čestitam ti na novom poslu. Puno sreće i dobre hrane 😉

  2. Hvala Robi na lijepim željama.

  3. Dobar dan, da li je hotel već otvoren?

  4. Ne znam što se događa sa tim projektom ali mislim da od svega toga neće biti nažalost ništa

  5. Stvarno šteta jer izgleda baš predivno

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Casa Lavanda

by Kristijan time to read: 2 min
5

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html