Home / Isprobano / Chun Mee

Chun Mee

Chun Mee je dosta popularna vrsta zelenog čaja i osobno mi je poprilično žao što sam ga tek sada uspio probati. Chun Mee je pripadnik zelenih čajeva. Proizvodi se u kineskim provincijama Anhui, Jiang Xi, Zhejian i sl. Za izradu se koriste samo lisni pupoljci dugi maksimalno do 10 mm. U principu svaki list mora biti dug, ali malen. Zatim se to lišće nježno povija i savija kako bi se dobio konačni izgled.

Iako sam više ljubitelj japanskih vrhunskih zelenih čajeva poput Bancha, Tamaryokucha ili odličnog Gyokuro čaja, Chun Mee zapravo po kvaliteti nimalo ne zaostaje. Dapače, mnogim Kinezima Chun Mee je čaj kojega svakodnevno piju.

Okus mu je blago kiselkast, što znači da je malo manje “sladak” od primjerice Gyokura ili Senche, ali opet nije kiseo kao limunada. Također blago se osjeti i okus dima. Uz fine cookiese kakve moja draga, radi paše odlično. Pogotovo uz cookiese s tamnom čokoladom i zelenim jagodama.

rsz_chun_mee

Postoji više vrsta razreda kvalitete Chun Mee čaja, poput 41022, 4011, 9371, 8147, 9367, 9366, 3008 te 3009. S time da 41022 predstavlja najvišu kvalitetu.

U mirisu je čaj neutralnog mirisa iako se blago osjete citrus arome. Što mi se posebno sviđa. Čaj se priprema na temperaturi od 70° C s time da treba odstajati 3 – 4 minute. Nakon nekoliko dana isprobavanja čaja, moram reći da sam jako zadoljan ovim čajem.

Čaj možete pronaći u trgovini Harissa u Zagrebu ili putem neke od internet trgovina koje se bave prodajom čaja.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Giblors odjeća

Inače sam veliki  ljubitelj Tibard kuharske odjeće. Sjećam se svoje prve uniforme kupljene još davne …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.

Chun Mee

by Kristijan time to read: 1 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html