Home / Recepti / Ananas & kokos

Ananas & kokos

Sama ideja kombinacije okusa ananasa i kokosa mi se dugo godina činila, kak bi rekli “off putting”. Gle za razliku od kokosa kojeg obožavam, okus ananasa nisam volio dugo godina i uvijek, kad bih mogao, zbjegavao bih ga. Još uvijek se sjećam zlih košmara od jedne fucking loše hawaii pizze na koji sam naletio prije šest godina.

S vremenom kako to biva u kuhinji, prisiljen si probati sve i svakaj, od sirovog do totalno čudnog, pa se s vremenom navikneš na neobične okuse. Ko bik na batine rekli oni pametniji.

Sad kad sam malo pametniji i zreliji mogu reći da volim okus ananasa, nije mi više ni mrsko kuhati sa njim. Pizzu sa ananasom i dalje radikalno odbijam.

Ovaj ljetni desert nastao iz čiste slučajnosti s obzirom da sam u frižideru imao ananas viška.

Za početak napravite podlogu od 200g smrvljenih Digestive keksi, 50g kokosovog brašna i 150g rastopljenog maslaca. Složite u kalup, ja sam primjerice koristio okrugli kalup, i stavite u hladnjak da se stisne.

Stavite u posudu sa debljim dnom 200 ml slatkog vrhnja, 100 ml mlijeka, 300 g mljevenog kokosa, jedan vanilijin šećer. Ugrijte na vatri te umiješajte želatinu po uputama na pakiranju.

Ananas raskomadajte i stavite kuhati u malo vode, tek toliko da prekrije narezani ananas. Kuhajte dok ananas ne omekša.

Kuhani ananas usitnite štapnim mikserom u fini pire. Stavite pire na vatru i lagano ga zagrijte te umiješajte želatinu prema uputama na pakiranju.

Na podlogu od keksiju stavite prvo kremu od kokosa. Stavite u hladnjak da se stisne cca 2 dva sata bu dovoljno da krema očvrsne. Kad je krema očvrsnula stavite na nju ohlađenu kremu od ananasa. Sve vratite u hladnjak na dobro hlađenje, najbolje preko noći.

Ovaj osvježavajući kolač poslužite na podlozi od kreme od kokosa i kreme od kamilice, sa tostiranim kokosom i kandoranim ananasom.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sladoled od kajmaka

Da znam, zvuči totalno ludo, no sladoled je mrak. Neobična kombinacija plod je poremećenog  uma …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 89 access attempts in the last 7 days.

Ananas & kokos

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html