Home / Edukacija / Kratki savjeti III. : Kruh

Kratki savjeti III. : Kruh

Svaki restoran bi trebao po mome mišljenju raditi svoj kruh. To je nešto što pokazuje da je restoranu stvarno stalo do svojih gostiju i da im žele pružiti najbolju moguću uslugu. A di ćeš bolje od finog domaćeg kruha.

Receptura je jednostavna i ako se bar malo potrudite možete stvoriti jedinstvene okuse po kojima ćete se razlikovati od drugih.

Trenutno imam četiri vrste kruha u ponudi. Crni koji je zapravo bijeli, kukuruzni koji je stvarno kukuruzni, Margaritu i talijana.

Margarita je zapravo naša interpretacija popularne pizze. Omjer je sljedeći : 1,2 kg glatkog brašna, trećina kockice germe (cca 40g), sušene rajčice 150 g, naribani paški sir cca 200g, sol 25g, sušeni origano, vode po potrebi.

Talijan je zbog poprženog pršuta, kapara, rukole i cherry rajčica. Miris je fantastičan pogotovo dok se još peče. Još da mi je krušna peć za još bolji šmek. Omjer je sljedeći : pršut 100 g, rukola 50 g, cherry rajčica 100 g, češnjak u prahu, timijan, kapare 50 g,glatko brašno 1,2 kg, 40g svježe germe, sol 25 g

Crni koji je bijeli je fakat oksimoron. Klasičan bijeli kruh u koji dodajemo tri do četiri žlice sipinog crnila. Omjer je sljedeći : 1,2 kg glatkog brašna, trećina kockice germe (cca 40g), sol 25 g, vode po potrebi, crnilo od sipe

Kukuruzni kruh najduže traje za pripremiti, no super je. 300 g kukuruznog brašna prelijemo vrelom vodom. Ostavimo da se ohladi. Ohlađeno dodamo u 900 g glatkog brašna u koji smo prethodno razmrvili germu i dodali sol.

Prednost ovih kruhova što ih možemo napraviti nekoliko dana unaprijed. Staviti u vrećice za duboko, zavezati vrećice i spremiti u frižider. Može izdržati u frižideru cca 5 dana.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Kratki savjeti VII – BBQ umak

Nastavljamo seriju kratkih savjeta ovim putem sa par recepata za bbq umak. Na internetu ako …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 89 access attempts in the last 7 days.

Kratki savjeti III. : Kruh

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html