Home / Edukacija / Kratki savjeti V. Pečenje rebarca

Kratki savjeti V. Pečenje rebarca

Danas svi ugostiteljski objekti peku rebarca. Poput ako se sjećate, kao što su nekoć pekli odojke. Svak ih ima; svak ih mora imati. Nažalost kod nas u Hrvatskoj trendovi u ugostiteljstvu se polako i sporo mjenjaju. Često ne na bolje. A dobra pečena rebrica sa finim BBQ umakom su jebena delikatesa, poput vrhunskog gemišta.

Nije ih teško nabaviti, a još lakše ih je fino ispeći. Evo kako. Za početak kupite rebrica s kostima, ali bez kože. Tako da ne morate gubiti vrijeme guliti kožu. Prvo dry rub marinada. korijander u zrnu i papar u zrnu tostirajte u tavi na vatri, ali pazite da ne zagori. Tostirano ubacite u multipraktik. Dodajte krupnu sol, suhe začine : timijan, ružmarin, mažuran, smeđi šećer te prah luk i češnjaka. Možete sve to pronaći u Harissa spice storu. Sameljite u fini prah. Dodajte slatku mljevenu crvenu papriku. Tim smo dobili dry rub. Time premažite rebarca sa svih strana. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite preko noći u hladnjaku.

Sutradan izvadite rebarca, premažite ih pomoću kista emulzijom meda, maslinovog ulja i malo soye. Pokrijte aluminijskom folijom i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 140º C na četiri sata. Ne morate ništa okretati, jednostavno ih pustite da uživaju u pećnici.

Nakon četiri sata izvadite rebarca van iz pećnice. Podignite temperaturu na 220º C. Rebarca premažite BBQ umakom i vratite nepokrivena u zagrijanu pećnicu na svega max 10 minuta.  I to je to. Pustite pećena rebarca da se malo ohlade kako biste ih lakše izrezali.

Capture

Share the joy
 •  
 •  
 •  
 •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sous-vide koljenica

Koljenica je zakon, jedno od onih jela koje prvo, htio ili ne htio, radiš na …

2 komentara

 1. pozdrav,

  moze i recept za BBQ umak?

  hvala

 2. Pozdrav

  Recept za BBQ umak stiže u sljedećem postu o kratkim savjetima

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 81 access attempts in the last 7 days.

Kratki savjeti V. Pečenje rebarca

by Kristijan time to read: 1 min
2

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html