Home / Recepti / Tuna & Trapan

Tuna & Trapan

Super fino i kreativno predjelo spremljeno za potrebe “Pink Week” eventa @ Sherry’s. S obzirom da je glavna tema bila rose vina odlučio sam se za tunu i friški, rekao bih britki Trapanov Rubi Rose. Tuna za početak sam izrezao na manje komade cca 100 g. Začinio kombinacijom soli, papra, korijandera, timijana, ružmarina, te praha limuna. Tako začinjenu tunu treba ostaviti par sati u hladnjaku. Tunu zatim treba staviti u vakuum vrećicu zajedno sa rubi rose vinom, te dobro stisnuti aparatom za vakumiranje kako bi vino probilo u tunu i dodatno ju začinilo. Najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku. No ja sam svoju tunu ostavio 24 sata zbog boljeg sljubljivanja okusa.

Umak za tunu je klasični beurre blanc, samo sa twistom. Napravljen je umjesto bijelog vina sa rubi rose vinom, te prahom maline. Zgusnut pomoću xanthan gume. Začinjen je bio sa malo soli, bijelim paprom te prahom luka.

Salata je bila baš fora. Datulje, lisnata salata, malo limunovog soka te fina hladna  krema od vrhunskog talijanskog Castelmagno sira. Šteta što više ugostiteljskih objekata ne koristi Castelmagno, jer ima baš fora teksturu. Kremu nije teško napraviti. Naribajte sir i dodajte ga u kombinaciju mlijeka i malo vrhnja za kuhanje. Začinite blago sa bijelim paprom. Ohladite i stavite u hladnjak da se krema stisne. Zadresing pomiješajte ulje i barique jabučni ocat u omjeru 3:1 u korist ulja. Začinite solju, paprom, medom, sokom i koriom limete te 0,05 l kvalitetnim pelinkovcem. Naravno ne onim za pijance jer taj niš ne valja. Štapnim mikserom razradite emulziju i začinite salatu.

 

 

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Patka vol2.

Ok rolada od patke je komplicirana za napraviti kod kuće, to je više recept za …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.

Tuna & Trapan

by Kristijan time to read: 1 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html