Home / Događanja / Academia Danica

Academia Danica

Nakon što sam teškog srca napustio Sherry’s o čemu sam pisao u prošlom blog postu prešao sam u novi projekt koji svoja vrata otvara krajem studenog,hotel i centar Academia. Doduše moj posao bi se sveo na to da ću biti chef kuhinje novog bistroa koji bi se trebao otvoriti na tkalčićevoj 88, i biti u sklopu hotela Academia. Tako je barem dogovoreno sa direktorom hotela gosp. Ivica Prevolšekom.

Bistro za sada nema ime, ima ideja da se nazove bistro Plitvice, no to mi se čini stupidno s obzirom da se nalazimo u turističkoj ulici. Tako da sam uvjeren da ću uspjeti nešto smisliti prije otvaranja što će se dopasti direktorima, odnosno vlasnicima.

Za svoj prvi radni tjedan poslan sam u Academia Danicu, na Plitvička jezerima. Mali, simpatični pansion koji vodi Blaženka Hodak, jedan od najdivnije osoba koje sam imao privilegiju upoznati. Koncept pansiona je jednostavan. Četiri prix-fix menija koja se rade na dnevnoj bazi od svježih namirnica. Cool stvar je to kaj Danica ima svoj vrt sa prekrasnim lokalnoj uzgojenim povrćem. Veliki plus za svakog kuhara i odlična stvar za gosta koji se može uvjeriti u kvalitetu i svježinu same namirnice. A nađe se tu u tamo poneki kotlić da zaigra,  najčešće kakvu srnicu.

Ok, radi se praktički po cijele dane, radi se sve i svašta, ali uz dobru ekipu ništa nije teško. Doduše njima je teže samnom jer moraju slušati classic rock i malo heavy metala tu i tamo no preživjeti će. Sve u svemu zadovoljen sam i nadam se povratku kad ovdje završim. Sve vas koji ste u blizini Plitvičkih jezera pozivam da navratite ako ništa barem da popijete naše Craft pivo ili na rakijicu koji je pekao naš direktor Prevolšek.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Tjedan riječke Paštarie

Paštaria je novi domaći brand tjestenine koji nastavlja tradiciju Riječke tjestenine i inspirira na jednostavno …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 125 access attempts in the last 7 days.

Academia Danica

by Kristijan time to read: 2 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html