Home / Razmišljanja / Najteži odlazak

Najteži odlazak

Nakon prekrasnih šest mjeseci rada na definitivno najboljem i najljepšem radnom mjestu na kojem sam do sada radio došlo je vrijeme za odlazak. U proteklih pola godine ekipa Sherry’s Wines and bites bara mi je prirasla srcu toliko da ih smatram ne samo kolegama već i dijelom obitelji. Iako sam tamo provodio radeći više manje cijele dane zbog toga što sam prije svega bio chef kuhinje.

Nigdje do sada nisam imao ovako dobru ekipu što konobara što kuhara za koje mogu slobodno reći da bi ih bez imalo razmišljanja preporučio. Oni koji rade u ugostiteljstvu znaju da u svakom objektu uvjek se nađe barem jedna “trula jabuka”; jedna osoba koja svojim negativnim pristupom loše utječe na ostatak ekipe. U Sherry’su takve loše Jabuke nije bilo .

E sad ak je sve tak super kak si napisao zašto onda ideš. Pa razlog je jednostavan, plaća kasni, doduše ne samo meni, svima kasni . Prelazim u novootvoreni hotel Academia, u kojem bi se ako bog da trebao otvoriti do najkasnije siječnja bistro St.Michael. Bistro bi trebao nastaviti priču koju sam za počeo još u Sherry’su. Hrvatska klasična kuhinja sa modernim twistom.

Na jelovniku bi se tako trebali naći jela poput patke sa mlincima, Ajngemahteca te Štrukli. Sva naša dobro poznata jela, ali malo modernizirana. Al ok o tome u nekom drugom postu.  Vratimo se na Sherry’s . Nažalost zbog kašnjenja plaće koja je po mom mišljenju nedopustiva našao sam se u neugodnoj situaciji za odlazak. Šteta, kolege su mi bile i više nego odlične. Dozvolite mi da Vam ih predstavim u kratkim crtama. 

Drago mi je da sam ponovno imao čast i zadovoljstvo raditi sa legendom i prvim konobarom Samobora; Božo Stanecom. Istinski gušt i privilegija. Legendarni Mara koji je otvarao poznati klub Masters, kasnije prva brada Zagreba grada i jedan od najboljih ljudi koje sam sam upoznao. Jakov mladi, ali odlični konobar.

Ivan Mandarić top barmen zbog kojega vrijedi potegnuti do Joe’s baru.  Njegovi kokteli su među najboljima u gradu ako ne i šire. Dam ruku u vatru ako nije tako. O voditelju Žacu imam samo riječi hvale, Samoborac i ljudina kakve nema. Bio mi je gušt sa njime raditi. 

Kuhinja prelazi kasnije tokom godine kod mene u bistro pa cu iskoristi priliku da njih predstavim u drugom blog postu.

O vlasnici Ivani ne mogu reći ništa loše, trudila se stvarno fakat puno, ali nažalost nije bilo išlo. Iako mi je financijski ostala dužna dio plaće ništa joj osobno ne zamjeram. Volio bih da taj dug podmiri čisto radi korektnosti. Vrijeme će pokazati što će se dogoditi.

 

..…

Update siječanj 2017.

  • Nažalost još uvijek nije uplatila svu plaću koju mi je dužna još od lipnja 2016. što je žalosno (dug je sada 2500kn)
  • Sav personal iz moje ere kuhinjski i konobarski je napustio Sherry’s
Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Kvaliteta

Često čujem u kuharskim trač partijima kako bi klopa koju kuhamo u restoranima/bistroima/barovima trebala biti …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 125 access attempts in the last 7 days.

Najteži odlazak

by Kristijan time to read: 3 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html