Home / Zanimljivosti / Projekt Plitvice

Projekt Plitvice

Projekt plitvice “kodno” ime za kako volim zvati novi bistro koji bi se trebao otvoriti krajem listopada u sklopu hotela Academia. Iskreno rečeno ime mi se uopće ne sviđa. Nemojte me krivo shvatiti, ja obožavam Plitvička jezera koja su dragulj među nacionalnim parkovima ne samo hrvatske već i čitave europe, no takvo ime nikako ne paše u jednoj turističkoj ulici kakva je tkalčićeva.

Razmišljajući o imenu čak sam ponudio i ime koje sam čuvao jednog dana za svoj bistro. Na sreću je odbijeno pa ga i dalje mogu koristiti jednog dana kad otvorim neš svoje 🙂

O imenu sam dosta vremena proveo pričajući sa direktorom Prevolšekom inače glavnim zagovornikom imena bistro Plitvice. Njegova želja i namjera je bila povezati naša dva objekta, hotel u Zagrebu i Academia Danicu u rastovači. Plemenita ideja, no ne za tkalčićevu ulicu.

Pošto su jedan od vlasnika hotela Zbor prebendara razmišljao sam kako da to iskoristim i povežem. Ideja o Svetom Mihovilu kao nazivu je došla sasvim slučajno.

Vozeći se sa direktorom Prevolšekom jednog lijepo sunčanog dana iz Korenice vidio sam krajičkom oka puteljak koji vodi bog zna gdje. Na tom puteljku je bila mala drvena tabla, a na tabli natpis : Put Svetog Mihovila.
Eureka, dite, ovaj bože, ime se rodilo. Bistro St.Michael. Naravno, direktor je dalje trebao tu ideju progurati i fala bogu uspio je. Danas, osim što se imenom St.Michael zove bistro u tkalčićevoj 88, zove se i bistro u sklopu Academia Danice.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sladoled od kajmaka

Da znam, zvuči totalno ludo, no sladoled je mrak. Neobična kombinacija plod je poremećenog  uma …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.

Projekt Plitvice

by Kristijan time to read: 1 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html