Home / Zanimljivosti / Avokado aioli

Avokado aioli

Mali zeleni i sve odusevljava. Da to je Avokado aioli. Ok ali kaj je to, nekaj za jesti? U zadnje vrijeme svi finiji bistroi/restorani stavljaju na meni karte svoju verziju aioli umaka . Najbliže rečeno, aioli, sliči na majonezu. Aioli vuče korijene iz francuske regije Provanse i iako djela mnoge sličnosti sa majonezom malo se drugačije radi.

Naime da biste napravili aioli potreban vam je mužar. Dobar teški mužar. U njega ubacite 4-5 režnja očišćenog češnjaka i pretvorite ga u finu pastu. Kada je pašta formirana dodajte polako dva žumanjka, limunov sok, kvalitetan senf, maslinovo ulje i pire od avokada. Dodavanjem kvalitetnog maslinovog ulja poput “Cadenela” iz Istre, koje toplo preporučam, dobiti ćete prekrasan onaj voćni miris aiolia, koji ne biste mogli dobiti da recimo koristite obično ulje.

Avokado aioli najčešće koristim za burgere, bilo da su od bifteka napravljeni ili od svježe jadranske tune. No vi ga možete koristiti i drugim jelima. Primjerice, uz tempuru od repova kozica ili povrća, kuhana jaja za doručak, domaći chips od krumpira pa aioli kao dip uz to, te mnogo drugih primjera.

Ako ste u blizini Tkalčićeve 88, navratite do bistroa St.Michael i probajte ga osobno. Volio bih čuti vaše mišljenje.

Share the joy
  •  
  •  
  •  
  •  

About Kristijan

Just a heavy metal fan that likes to cook :) chef @centar academia zagreb

Check Also

Sladoled od kajmaka

Da znam, zvuči totalno ludo, no sladoled je mrak. Neobična kombinacija plod je poremećenog  uma …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Bad Behavior has blocked 117 access attempts in the last 7 days.

Avokado aioli

by Kristijan time to read: 1 min
0

Powered by <" title="gemišt" rel="follow"> http://www.kutjevo.com/hr/proizvodi/shop.product_details/8/flypage.tpl/23.html